ARS DOR, Art Management, Chisinau, Compendium, Consulting, Cultural Financing, Cultural Mapping, Cultural Policy, Education, Europe, Moldova art, Moldova Culture, Projects, Research

Moldova Cultural Policy – Compendium Country Profile

Compendiul politicilor si tendintelor culturale in Europa este o lucrare de referinţă unică asupra politicilor culturale europene, dublată de un sistem de informare şi monitorizare  a politicilor culturale, a  instrumentelor, dezbaterilor şi tendinţelor din acest domeniu în Europa.  El prezintă un sistem permanent actualizat, o nouă ediţie a sistemului fiind deja publicată. Mai mult, sistemul se află într-o extindere permanentă pentru a reuşi să cuprindă noile provocări, dezbateri şi priorităţi în materie de politici culturale.

Compendium a fost lansat în 1998 de către Consiliul Europei în parteneriat cu Institutul European pentru Cercetare Culturală Comparată – ERICarts. Compendiul este realizat în parteneriat cu o comunitate de practicieni, constituită din cercetători independenţi în domeniul politicilor culturale, ONG-uri şi guverne naţionale.

Informarea şi asigurarea monitorizării politicilor culturale

Compendium abordează subiectele prioritare şi provocările de moment  în următoarele domenii :

a) Drepturile culturale şi etice

b) Diversitatea culturală

c) Dialogul intercultural

d) Rolul diferitor parteneriate pentru schimbarea sistemului de guvernare

e) Susţinerea creativităţii

f) Participarea la viaţa culturală

g) Aspectele economice, juridice şi educative ale politicilor culturale

h) Cooperarea culturală internaţională

Sistemul asigură monitorizarea implementării legilor, politicilor şi practicilor culturale. El oferă multiple tabeluri comparative, precum şi statistici, dar şi spaţii tematice.

În calitatea sa de proiect, Compendium, este un instrument de bază al platformei de informare a Consiliului Europei cu privire la cultură, patrimoniu şi dezvoltarea mass-media în Europa (CultureWatchEurope).

Advertisements

About Ghenadie Sontu

www.ghenadiesontu.com

Discussion

Comments are closed.

%d bloggers like this: