ARS DOR, Projects

MARTISOR Party 2014 la Paris

Martisoare  ARS DOR Discovering talents in Moldova OrphanagesAlaturi de voia buna care ne va fi garantata de catre Catalin Josan si Alex Calancea Band, seara de 1 martie la Paris, va oferi si martisoare confectionate de catre copilasii unui orfelinat din Moldova, care au nevoie de bunavointa Dumneavoastra. Orice gest din partea Dumneavoastra va fi recompensat cu un martisor care este crosetat cu recunostinta si drag de catre acesti copii.

Campania respectiva este initiata in acest an de catre asociatiile de studenti Jeunes Moldaves din Franta si Asociatia Moldovenilor din Marea Britanie, in colaborare cu Asociatia ARS DOR din Moldova, Programul de „Educație prin Artă”
Pentru mai multe informatii:
Din anul 2001 programul de „Educație prin Artă” s-a desfășurat în 18 orfelinate și institutii școlare din Republica Moldova, iar beneficiarii programelor de artă plastică, ceramică, batic, decupaj, biser, polimer, modelaj, serigrafie, au fost peste 5000 de copii din diverse grupuri de risc: familii social vulnerabile, orfelinate si centre de plasament.
In anul 2012-2013 programul s-a desfașurat în orfelinatele din Strășeni, Orhei, Cărpineni, Hîrjauca, Hîrboveț si Chișinau. In fiecare instituție iși fac studiile in jur de 100-300 de copii, unii copii sunt orfani biologici, iar majoritatea sunt copii ramași fără ingrijirea părinților, care sunt plecati peste hotare.
Spre exemplu Școala de copii Hipoacuzici din Hîrboveț este o instituție specială unde copii nu aud dar nici nu pot vorbi, insă prin programe de terapie prin artă, putem ajunge la rezultate foarte bune in ce privește exprimarea lor și integrarea lor socială in societate, deoarece arta nu are nevoie de traducere.
La Gimnaziile din Orhei si Strășeni iși fac studiile a cite 130-200 de copii extrem de talentați care prin artă își dezvoltă capacitățile creative și de lucru în grup, de gindire și de comportament social, ce îi vor ajuta în viață să aibă incredere în fortele proprii și să facă față provocărilor vietii.
În fiecare școală întîlnim copii care vor să devină profesori, medici, jurnalisti, avocati, deputati, artisti, frizeri iar noi ii motivăm, îi incurajăm și îi ajutăm ca visul lor să se implineasca prin programele de educație prin artă.

Pentru detalii cu privire la Programul de „Educație prin Artă” nu ezitați să ne contactați:
Ghenadie Șonțu
Tel: +373 79574875
Email: ghenador@yahoo.com

Advertisements

About Ghenadie Sontu

www.ghenadiesontu.com

Discussion

Comments are closed.

%d bloggers like this: